3 Kyu Pensum

3kyu_top

3_kyu_kihon
3 kyu Kihon er vejen til det første brune bælte. Der er flere teknikker efterfuldt af hinanden i en tælling.
Udførelsen af 3 kyu Kihon er som følgende:
—> Sanbon-tsuki
<--- Maegeri, Sanbon-tsuki
—> Age-uke, Uraken-ughi, Gyaku-tsuki
>— Soto-uke, Yoko-empi, uraken-uchi, Gyaku-tsuki
—> Uchi-uke, Kisami-tsuki, Gyaku-tsuki
>— Shuto-uke, Sonoba-maegeri, Gyaku-tsuki
—> Maegeri-rengeri, Jodan, Chudan
<--- Yokogeri-keage Hante Yokogeri-keage 3_kyu_kata
Tekki serien er nogle af de mest komplekse kata i Shotokan Karate. Det er blevet rapporteret, at Funakoshi Sensei tilbragt flere år med praktisere disse kataer, og fordi han anså dem som nogle vigtige øvelser, de er blevet placeret i meget stor betydning i Shotokan Karate.

Master Funakoshi lærte disse kata fra det store Mester Itosu – hvem er kendt for både at udvikle og skabe mange af Shotokan kataerne vi praksis i dag. Funakoshi tilbragte tre år på at lære Tekki kataerne.

De var oprindeligt opkaldt Naihanchi, men Funakoshi ændrede navnet til Tekki. Mere bemærkelsesværdigt er den måde disse kataer har ændret sig i udførelsen. Oprindeligt blev de udført fra Naihanchi-Dachi og Hachi-ji-Dachi, som nu bliver praktiseret fra Kiba-Dachi.

Tekki Shodan lægger stor vægt på dybt stillinger, at opretholde en stærk Kiba-Dachi, med nøjagtige kropsholdning og undgå vugger op og ned kræver meget krops styrke, og denne kata, som med alle de Tekki Shodan involverer hævning af foden op foran kroppen, mens der støttes af blot den ene fod, der kræver stor dygtighed og balance. For at udføre denne teknik uden væsentlig hæve din krop er meget svært, så når en nybegynder kan udføre denne effektivt, vil de begynde fuldt ud at værdsætte fordelene ved denne kata.

Tekki Shodan har 29 bevægelser, med kiai på 15 og 29.

3_kyu_kumite
Jiyu Ippon Kumite
Jodan
Chudan
Maegeri
Kekomi

3kyu-kata-bund


De andre Pensum:

9kyu-knap8kyu-knap7kyu-knap6kyu-knap5kyu-knap4kyu-knap3kyu-knap2kyu-knap1kyu-knap