8 Kyu Pensum

8kyu_top

8_kyu_kihon
8 kyu kihon udføres som følgende:
—> Oi-tsuki, Jodan
>— Oi-tsuki, Chudan
—> Age-uke
>— Soto-uke
—> Uchi-uke
>— Shoto-uke
—> Maegeri, Jodan
<--- Maegeri, Chudan
—> Yokogeri-keage, Chudan
<--- Yokogeri-kekomi, Chudan 8_kyu_kata
Kata information
Heian Shodan, udviklet af Yastasune Itosu Sensei, Det er den første kata for en nybegynder i Shotokan Karate, og er fundamentalt en af ​​de vigtigste kataer du kan studerer. Trods at den er blivet udviklet af Itosu Sensei, er denne kata ligesom alle de andre Heian kataer fået deres oprindelse fra Kina. Disse kataer vi praksis i dag, er baseret på den ældre træningsform Channan.

Heian Shodan introducerer de grundlæggende holdninger zenkutsu-Dachi og kokutsu-Dachi, med blokkaden gedan-barai, age-uke, og Shuto-uke.

Heian Shodan beskæftiger også med mere kompliceret sekvenser som involverer tetsui og skiftet i tyngdepunktet. Heian Shodan tager omkring 40 sekunder at udføre og indeholder 21 bevægelser, kiai på 9 og 17.

En meget væsentlig del af Heian Shodan er timingen af ​​de tre age-uke og de tre Oi-Tsuki. I begyndelsen kan dette føles svært for en nybegynder, men Heian Shodan lægger det afgørende fundament for alle Shotokan Kataerne. Først når du har perfektioneret denne kata kan du virkelig udvikle dig yderligere.

Heian Shodan oversættes som “fredeligt sind – niveau 1.” Som på mange måder repræsenterer den symbolske betydning af ånd og holdning, som ledsager Karate-Do som en kampkunst, så de fem heian kataer udgør sig virkelig markant, både fundamentalt og filosofisk.

8_kyu_kumite
Gohon-kumite udføres med følgende teknikker:
Jodan
Chudan

8kyu-kata-bund


De andre Pensum:

9kyu-knap8kyu-knap7kyu-knap6kyu-knap5kyu-knap4kyu-knap3kyu-knap2kyu-knap1kyu-knap