Heian Yondan

heian_yondan_top

heian_yondan_infobox_top
Det er ganske almindeligt for nogen studerende at når de har bestået en graduering, føler de ikke behovet for at fortsætte deres undersøgelse af Heian Kataerne. Det er helt almindeligt for nogen sorte bælter helt at glemme deres tidligere kataer, og bliver så fanget af Bassai, Empi, Jion og Hangetsu kataerne.

Alle bør fortsat have opmærksomhed og undersøgelse alle kataer, og ikke bare bruge dem til at blive Sort bælte. Mange ældre Dan gradueret afsætte det meste af deres træningstid på Heian kataerne, for disse kataer skal praktikeres lige meget hvor gammel eller kyu, eller dan man er.

Heian Yondan, den fjerde i serien er en meget populær kata. Mere end nogen af ​​de tidligere Heian Kataer, Heian Yondan introducerer en ny type rytme til kata træning. Det har interessante kontraster mellem meget dyb og langsom til at utroligt skarpe bevægelser. Denne kontrast mellem langsomme og hurtige introducerer rytme til begyndere, og hjælper dem med at udvikle kontrollen til ikke bare at haste sig igennem en kata. Det hjælper dem med at udvikle deres benbevægelser, og evnen til at synkronisere ben og arme bevægelser.

Denne kata introducerer juiji-uke, Shuto-Uchi, kakewake-uke og hiza-geri, og perfektion af disse nye bevægelser er afgørende i din fortsatte undersøgelse af resten af ​​Heian serien.

Heian Yondan har 27 bevægelser med kiai på 13 og 25.

heian_yondan-kata-bund

kanp-heian-shodan knap-heian-nidan knap-heian-sandan
knap-heian-yondan knap-heian-godan knap-tekki-shodan
knap-tekki-nidan knap-tekki-sandan knap-bassai-dai
knap_kanku-dai bund_knap_enpi2 HANGETSU_kata_knap_bund
jitte_kata_bund