KIHON – BASIC

Siden er under opdatering

Kihon oversættes til grundlæggende eller basic teknikker, og er grundlaget for al indlæring i karate. Alle elever begynder at lære de grundlæggende parader, slag, stød, spark, og stillinger. Over tid skal disse bevægelser praktiseret flere gange dagligt, så de bliver naturlige at udføre. Kihon er taget meget alvorligt, og der undervises meget konsekvent i dojoen for at sikre, at den korrekte teknik er lært fra starten. Dårlig form, i kihon fører til ineffektiv teknik og skader, derfor er der rettet meget opmærksomhed på udførelsen af de forskellige kihon teknikker. Kihon fremstår også gennem kata og bliver med tiden mere avancerede.

STØD

CHOKO-ZUKI

OI-ZUKI

GYAKU-ZUKI

KIZAMI-ZUKI

AGU-ZUKI

URA-ZUKI

KAGI-ZUKI

MAWASHI-ZUKI

SLAG

URAKEN-UCHI

SHUTO-UCHI

HAITO-UCHI

MAWASHI-UCHI

YOKO-EMPI-UCHI

MAE-EMPI-UCHI

TATE-EMPI-UCHI

USHIRO-EMPI-UCHI

OTOSHI-EMPI-UCHI

PARADER

AGE-UKE

SOTO-UKE

UCHI-UKE

GEDAN BARAI

SOTO-BARAI

SHUTO-UKE

HAISHU-UKE

TATE-SHUTO-UKE

TEISHO-UKE

SPARK

MAE-GERI

KEAGE

KEKOMI

MAWASHI-GERI

MIKAZUKI-GERI

UCHI MAWASHI-GERI

USHIRO-MAWASHI-GERI

USHIRO-KEKOMI

BENSTILLINGER

ZENKUTSU-DACHI

KIBA-DACHI

KOKUTSU-DACHI

Den bedste undervisning er for dem som har interesse i at lære at leve denne livsstil, give eleverne evnen til at få fokus, selvvær, styrke og selvfølgelig en masse forsvars teknikker.

Jeg vil bringe det bedste frem i hvert enkelt person, så de kan opnå deres maksimale udøvelse af Karate. Ingen er for gammel, eller for ung. Alle kan hvis de har viljen med sig hele vejen.

– Henrik Sensei